De teleurgang van de Waterhoek Stijn Streuvels

ISBN:

Published:

Paperback

294 pages


Description

De teleurgang van de Waterhoek  by  Stijn Streuvels

De teleurgang van de Waterhoek by Stijn Streuvels
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 294 pages | ISBN: | 7.19 Mb

Stijn Streuvels De teleurgang van den Waterhoek verscheen in 1927 en is in voorpublicatie verschenen in De Gids. In de tweede druk, uit 1939, blijkt meer dan 25% van de tekst te zijn geschrapt, wat bijvoorbeeld gevolgen heeft voor de beschrijvingMoreStijn Streuvels De teleurgang van den Waterhoek verscheen in 1927 en is in voorpublicatie verschenen in De Gids.

In de tweede druk, uit 1939, blijkt meer dan 25% van de tekst te zijn geschrapt, wat bijvoorbeeld gevolgen heeft voor de beschrijving van de relatie tussen de hoofdpersonages Mira en Maurice. Alle volgende drukken volgen die ingekorte versie.Het antwoord op de vragen welke passages Streuvels in de verschillende versies van de tekst heeft geschrapt of veranderd en waarom, kan gevonden worden door bestudering van het overgeleverde bronnenmateriaal en de correspondentie van de auteur.

Tot dusver bleef dit genetische onderzoek een voorrecht van de editeur. Niet aldus in deze elektronisch-kritische editie.De CD-rom presenteert de full-text versies van de voorpublicatie in De Gids, de eerste druk (met woordverklaring) en de tweede herziene druk, de digitale facsimiles van het volledige manuscript en de (door Streuvels) gecorrigeerde versies van de voorpublicatie en van de eerste druk.

Vanuit de teksteditie met de geconstitueerde versie van de eerste druk als orintatietekst, kunnen alle varianten op het niveau van de alineas op het scherm gebracht worden, of de gebruiker kan de verschillende bronnen apart raadplegen. De editie wordt voorafgegaan door verschillende wetenschappelijke artikelen over de ontstaansgeschiedenis en de overlevering van De teleurgang van den Waterhoek en over de tekstconstitutie van de in de editie opgenomen versies. Ze wordt afgesloten met een editie van zeventig brieven uit de correspondentie tussen Streuvels en zijn uitgevers en vrienden.

De geavanceerde software bij de editie laat geavanceerde zoekoperaties toe en maakt het mogelijk om al het opgenomen materiaal te annoteren, bookmarks aan te brengen en zelf hyperlinks te leggen.Stijn Streuvels: De teleurgang van den Waterhoek (The Decline of Waterhoek) originally appeared in a pre-publication edition in the Gids and was first published in 1927.

In the second edition, in 1939, it seems that more than 25% of the text was deleted, which included passages that dealt with the relationship between the main characters, Mira and Maurice. All the subsequent editions were to use this abridged version.The answer to what passages were edited out or altered in the various editions -- and why -- can be found by studying the original manuscripts and the authors correspondence. However, this sort of genetic research has remained the privilege of the editor.

Until now, that is. All that has changed with the publication of this special edition.The CD-Rom presents the full text version as it first appeared in its pre-publication form in the Gids- the first edition (with word clarifications)- the revised second edition, the digital facsimile of the complete manuscript and the pre-publication and first editions as corrected by Streuvels himself.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "De teleurgang van de Waterhoek":


mysteriumzivota.eu

©2013-2015 | DMCA | Contact us